Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Koszorúzás Macskásy professzor emléktáblájánál

2024-04-04

Macskásy Árpád professzor, az épületgépész megnevezés és a műegyetemi Épületgépészeti Tanszék megteremtője 2024. február 29-én ünnepelte volna születésének 120. évfordulóját.

Ebből az alkalomból a Kaposváron rendezett Országos Kéménykonferencia zárásaként aznap előadás keretében emlékeztek meg a professzor úrról.

Az előadó kiemelte, hogy az 1950/51-es tanévben a Műegyetem megalakult az Épületgépészeti Tanszék, amelynek vezetőjéül 1950. november 24-én Dr. Macskásy Árpádot, az Építésszerelési Nemzeti Vállalat főmérnökét nevezték ki, aki az épületgépészeti tantervet kidolgozó munkabizottságnak is tagja volt.

Kollégái és hallgatói nagy tisztelettel emlékeznek meg a professzor úr szakmai és emberi nagyságáról. Ő volt az a TANÁR, aki nemcsak az előadásokon, hanem konzultációkon, sőt a vizsgákon is tanított.

 

A professzorra emlékezve február 29-én, a Kéménykonferencia második napján az ebédszünet után tanítványai, valamint a Magyar Mérnöki Kamara és a Somogy Vármegyei Kamara képviselői Csurgón megkoszorúzták a professzor emléktábláját.