Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Épületgépész Tervezői Konferencia

2022-08-25

Az Épületgépészeti Tagozat a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarával közösen az idén immár hatodszor rendezi meg az Épületgépész Tervezői Konferenciát, amely az elmúlt években a szakma egyik legjelentősebb rendezvényévé nőtte ki magát. A Konferencián a részvétellel teljesíthető az éves szakmai továbbképzési kötelezettség az Épületgépészeti és az Energetikai Tagozat tagjai számára.

 

részletek »

Daikin Hungary Kft. sajtótájékoztató

2022-08-25

A Daikin Hungary Kft. sajtótájékoztatót tartott, ahol beszámoltak arról, hogy 2022 júliusában jelentősen nőtt náluk a hőszivattyúkkal kapcsolatos lakossági megkeresések száma. Az érdeklődő fogyasztók a legkülönbözőbb ingatlantípusokkal rendelkeznek, és azonnali megoldást szeretnének a gázról történő leválásra. Felhívták a figyelmet az átalakítások előtti gondos, átfogó tervezésre és az energetikai, épületgépészeti felmérés fontosságára, mert egyes hőszivattyús rendszerek telepítése akár három-négy éven belül megtérülhet.

 

részletek »

A XII. Országos Kéménykonferencia ajánlásai

2022-06-30

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége március 24-25-én rendezte meg a XII. Országos Kéménykonferenciát. A korábbi konferenciákhoz hasonlóan a résztvevőknek most is lehetőségük nyílt arra, hogy a szakma szempontjából fontos kérdésekben ajánlásokat fogalmazzanak meg és juttassanak el a konferencia szervezőihez.

Az ajánlásokat a Szövetség elnöksége szavazásra bocsátotta. Mindegyik ajánlás megkapta a szavazók többségének támogatását. Az ajánlásokat a Szövetség elnöksége továbbítja az illetékes hatóságokhoz.

részletek »

DUNAGÁZ konferencia

2022-05-31

A DUNAGÁZ Zrt. 2022. június 7-én 28. alkalommal rendezi meg a rendszerüzemeltetők és gázfelhasználók szakmai konferenciáját. Helyszín: Thermal Hotel Visegrád, Lepence Völgy

A konferencián a szakterület elismert szaktekintélyei fejtik ki véleményüket a szakmát érintő és érdeklő kérdésekről, a gázipari aktualitásokról.

részletek »

SUPRAFIL hőszigetelés tetőtérbeépítés esetén

2022-05-31

Épületeinken a termikus burok sajnos nem mindig egymásra merőleges, párhuzamos felületekkel rendelkező síkokból épül fel. Ezekben az esetekben a hőszigetelési keresztmetszetek kifaragása táblás vagy tekercses anyagból jó térlátást, időt és türelmet igényel és természetesen sok hulladékot termel. Fújható üveggyapot alkalmazásával ezek az építési szituációk hatékonyan, gyorsan és hulladékmentesen megoldhatók. Ezt mutatja be a Knauf májusi hírlevele.

részletek »

SUPRAFIL hőszigetelés a Knauftól

2022-05-05

Az áprilisi szakmai hírlevélben a Knauf Insulation csapata a SUPAFIL termékeket mutatja be. A Supafil® kötőanyag nélküli tiszta üveggyapot optimálisan alkalmazható régi vagy új épületek hőszigetelő képességének javítására. Ez a kivitelezési technológia a gyors kivitelezés mellett maximális kivitelezési minőséget is kínál. A termékek tulajdonságait az EN 14064-1:2010 szabványnak megfelelően vizsgálják és deklarálják. A híranyag bemutatja a termékek tulajdonságait és alkalmazási területeit.

részletek »