Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

2016 3. szám

Hozzászólások

Uponor Smatrix szabályozás a felületfűtéshez és -hűtéshez

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Uponor Épületgépészeti Kft.

Uponor Smatrix szabályozás a felületfűtéshez és -hűtéshez

Uponor Épületgépészeti Kft.


A nagyobb hatékonyság kulcsa egy intelligens szabályozórendszer

• Automatikus beszabályozás – nem kell kézzel
  beszabályozni a hidraulikai rendszert
• Alkalmas hűtésre – páralecsapódás elleni védelem
• Prémium felhasználói kényelem – távoli
  hozzáférési lehetőség

A Smatrix integrált szabályozó rendszer felületfűtéshez és -hűtéshez is alkalmas új termékcsalád. A sugárzó rendszerek előnyeinek maximális kihasználására kifejlesztett Smatrix rendszerrel az energia nagyobb hatásfokkal hasznosítható, miközben minden helyiségben biztosítható a megfelelő hőmérséklet. Az automatikus beszabályozási funkció révén akár 20%-os energiamegtakarítás is elérhető. Ha hűtésre is szükség van, akkor a rendszer biztosítja, hogy ne jöhessen létre kondenzáció. 
 

A szabályozó rendszer egyszerűen telepíthető, moduláris, vezeték nélküli megoldások is lehetségesek.

Új Uponor Smatrix moduláris szabályozó rendszer felületfűtéshez és -hűtéshez kifejlesztve

 

Míg a hagyományos hidraulikai rendszereket manuálisan kell beszabályozni ahhoz, hogy minden helyiségre a szükséges térfogatáram jusson, addig a Smatrix automatikus beszabályozási technológiája előrejelzi és beállítja a szükséges hőmérséklethez szükséges pontos energiamennyiséget. Ez akár 20%-os energiamegtakarítást is jelenthet a beszabályozatlan, helyiségenkénti szabályozás nélküli rendszerekhez képest, illetve szükségtelenné teszi az üzembe helyezés során történő beszabályozást is.

Igény esetén a Smatrix energiatakarékosan képes szabályozni a hűtési folyamatot is. A helyiségtermosztátokba integrált páratartalom-érzékelők révén a Smatrix szabályozó rendszer nagyfokú védelmet nyújt a páralecsapódás ellen. Ha egy szobában a páratartalom túlságosan megemelkedik, a hűtés automatikusan leáll, majd a veszély elmúltával ismét működésbe lép.

 

Egyszerű telepítés és prémium felhasználói kényelem 

Az automatikus beszabályozás technológiájával, illetve hűtési funkcióval is ellátott Smatrix helyiségszabályozók lehetővé teszik az egyszerű, minimális kábelezést igénylő – vagy akár a vezeték nélküli telepítést is: a Smatrix Base a vezetékes rendszer; a Smatrix Wave vezeték nélküli rendszer; a prémium kategóriát pedig a Smatrix Wave PLUS jelenti, ami további kényelmi és rendszerfunkciókkal kibővített, vezeték nélküli változat.

„A Smatrix rendszerhez zónaszabályozók és előremenő vízhőmérséklet-szabályozók is tartoznak. Moduláris kialakításuk révén minden épülethez a megfelelő szabályozórendszert tudjuk biztosítani, amely mind a lakástulajdonosok, mind a kivitelezők és a tervezők igényeinek is meg tudnak felelni” – magyarázza Myles Quigley, az Uponor szabályozók termékmenedzsere. „A végfelhasználók az automatikus beszabályozási technológia eredményeképpen az optimális energiafelhasználás előnyeit élvezhetik. A kivitelezők rövidebb telepítési és üzembe helyezési idővel számolhatnak, a tervezők pedig a speciális igényeket is kielégítő, moduláris megoldások széles választékára támaszkodhatnak.”

A Smatrix szabályozó családdal akár 20% energiát is megtakaríthat

 

A további kényelmi funkciókat és rugalmasságot biztosító Smatrix Wave PLUS érintőképernyős kezelőfelülettel, adattárolóval, teljes rendszerdiagnosztikai funkcióval, illetve az U@home alkalmazáson keresztüli távoli elérési lehetőséggel rendelkezik. Az U@home modul biztosítja a kapcsolatot a Smatrix Wave PLUS szabályozórendszer és az okostelefon, táblagép, vagy asztali számítógép között. Ez a helyiségtermosztátok kezelésének legkényelmesebb módja, amellyel a végfelhasználók a rendszerben előre beállított „Otthon” vagy „Házon kívül” hőmérsékletszintek között váltogathatnak igény szerint.

 

További részletek lapunk 2016/3-as számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!