Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

2016 3. szám

Hozzászólások

LG Electronics légkondicionáló és energetikai megoldások – THERMA-V levegő – víz hőszivattyú

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

LG Electronics Magyar Kft.

LG Electronics légkondicionáló és energetikai megoldások – THERMA-V levegő – víz hőszivattyú

LG Electronics Magyar Kft.


Az LG Electronics, köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek, figyelembe véve a piaci visszajelzéseket és az európai szabványok előírásait, sikeresen bemutatta a levegő-víz hőszivattyúk új sorozatát.

Az újonnan épített lakóingatlanok esetében igen fontos szempont az energiatakarékos üzemeltetés. Ez nemcsak az épülettel szemben támasztott követelményeket jelenti, hanem a teljes rendszer: az épület és épületgépészet egységét.

A Therma-V hőszivattyú két kivitelben készül: osztott vagy split, illetve mono összeállításban. A berendezések európai minősítéssel rendelkeznek, amely igazolja alkalmazásuk létjogosultságát.

 

Az ErP – Ecodesign, illetve Energiaosztályba sorolásuk révén megfelelően kiválasztva lakások, kisebb alapterületű épületek ideális hőtermelője. Nincs szükség gáz csőhálózatra, kéményre, egyszerűen telepíthető és nem terheli a környezetet égéstermékkel.

A split berendezések energiaosztálya padlófűtés, felületfűtés esetén A++, ami igen magas hatékonyságot jelent. Vezérlés és szabályozás széles körben választható, akár meglévő fűtési rendszerek megtartásával is üzemeltethető.

Amennyiben igény jelentkezik, használati melegvíz előállítás is megoldható.

Alkalmazási tartomány: 
                        Külső hőmérséklet/relatív páratartalom
        Fűtés:                         –20 °C / 90%-ig
        Hűtés:                          46 °C / 50%-tól

Igen fontos szempont, hogy hűtésre is alkalmas, tehát nincs szükség egyéb folyadékhűtő vagy légkondicionáló készülék alkalmazására. 

Környezetvédelmi jellemzői is kiválóak, nem terheli a környezetet, és magas hatásfokának köszönhetően alacsony szintű a villamosenergia-fogyasztása.

Alkalmazása nem igényel bonyolult egyeztetéseket, engedélyezési eljárást, de szakember bevonása ajánlott a kiválasztás, tervezés során.

Lakóépületek, lakások ideális hőtermelője, egyszerű telepítés, alacsony fogyasztási költségek és üzemeltetés a sikerének a titka.

 

További részletek lapunk 2016/3-as számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!