Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Növekedés és óvatos optimizmus

2019-04-29

Csaknem 50 ezren látogattak ki a 38. CONSTRUMA otthonteremtési kiállításra. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 20 ország 600 kiállítója mutatta be újdonságait az építőipar hazai csúcsrendezvényén. 2019-ben a CONSTRUMA és OTTHONDesign kiállítások mellett a kétévente megrendezett HUNGAROTHERM is tagja volt a csokornak, így a szakmai látogatók még szélesebb körben tájékozódhattak az újdonságokról. A kiállításhoz kapcsolódó szakmai programokon a részvevők az iparág gyors növekedése mellett megvitatták a munkaerőhiánnyal kapcsolatos gondokat is.

 

(Hagyományosan a megnyitón adták át a CONSTRUMA és a HUNGAROTHERM Díjakat. A mellékelt pdf-ben röviden bemutatjuk a HUNGAROTHERM díjas termékeket.)

A Hungexpo minden évben nagy hangsúlyt fektet az építőiparban dolgozó szakemberek szakmai fejlődésre. Ennek érdekében szakmai partnerei segítségével olyan konferenciákat és workshopokat kínál a CONSTRUMA látogatóinak, amelyek a legújabb tendenciákról, a technológiai újdonságokról és aktuális szakmai kérdésekről szólnak. A kiállítás első három napja ezúttal is csak a szakmáé volt.

 

Rekord forgalom, megoldandó problémákkal

A magyar építőipar az elmúlt két évben kiugróan jól teljesített, a szektor kibocsátása összesen 56 százalékkal emelkedett – mondta a kiállításon György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságszabályozásért és stratégiáért felelős államtitkára, hozzátéve, hogy 2018 és 2023 között az építésgazdaság megrendelés állománya eléri a 25 ezer milliárd forintot. Az eredmények szinten tartása érdekében az államtitkárság a szakmai szervezetek – az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége – bevonásával elkészítette az építésgazdaság stratégiáját, amelyet a kormány várhatóan áprilisban tárgyal majd – mondta az államtitkár. A stratégia egyik fontos eleme az építőipar technológiai korszerűsítésére vonatkozó pályázat, amelyben 2018-ban a kis- és közepes vállalkozások kapacitásbővítését 16 milliárd forinttal támogatta a kormány. A pályázati kiírás áprilisban folytatódik, újabb 6 milliárd forintos keretösszeggel – közölte.

 

További részletek lapunk 2019/4-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.